Megjelent egy szenzációs könyv: “Egy csepp erdő” címmel a természet értékeiről, ami új ízeket hoz a poharakba

Megjelent egy elképesztően értékes,  érdekes és igényes  könyv „Egy csepp erdő” címmel. A megállapítások  igazak mind annak tartalmára, mind  formájára, megjelenésére.  
A két szerző Bózsó Gyula  és Gyulai Éva.

Éva két éve vezeti Kazincbarcikán a GINGIN  Art Cafét, a természetes alapanyagok  megszállott nagykövete. 

Gyulai Éva zgalmas és különleges szakmát teremtett azzal, hogy a nem sokra tartott szörpöket – s ezzel együtt a belőlük megálmodott és elkészített italokat, egy másik dimenzióba emelje, segítségül hívva ehhez a korábban koktélokban sem használt erdei alapanyagokat, fűszereket és technikákat.

Éva minden különleges receptje így kezdődhetne, húzzuk fel a bakancsot. Igen, mert ehhez, ahogyan ő, járni kell az erdőt, mezőt.  Éva  az ottani rejtett kincseket saját kezűleg  gyűjti, amiből aztán az asztalra varázsolja különlegességeit. Lehet ez szörp, koktél, fagyi, vagy bármi más ínyencség.

A könyv megjelenése kapcsán beszélgettünk  Gyulai Évával.

– Egy jelentős munka végére érkeztek, elkészült egy csodálatos könyv. Miért volt fontos ez az ön számára?
– Én a természetes alapanyagokban hiszek, mert azok még magukban hordozzák az évmilliók során bennük létrejött természetes   értékeiket, ízeiket.  Ezt igyekszem népszerűsíteni.
A könyv talán segít abban is, ami fontos,  menjünk ki a természetbe, sétáljunk, szívjuk magunkba az ottani tiszta levegőt, a virágok illatát. Séta közben pedig ismerjük meg az erdő, mező növényeit, virágait. Ez az első lépés.  Aztán ismerkedjünk meg azzal, hogy azok milyen értékes anyagokat tartalmaznak, amikből szervezetünk erőt, energiát, egészséget nyerhet, új íz világot hozva életünkbe. S a harmadik lépés pedig az, hogy megismerjük     mi minden készíthető belőlük.
Úgy is lehet mondani, hogy az „Egy csepp erdő” egy varázslatos utazásra invitálja az olvasót, a természet, a szépség, az egészség, az önmegvalósítás  birodalmába.

Hogyan segít az  „Egy csepp erdő” az érdeklődőknek eligazodni ebben a varázslatos világban?
A  könyv bemutatja  azokat a növényeket a csertölgytől a róka gombán át a madárberkenyéig,  az erdő- mező többi kincseivel együtt, amiket én is használok, amik új és érdekes ízeket  hozhatnak mindennapjainkba, 100 %-ban természetes alapanyagként. Bemutatjuk magát a növényt, a benne levő értékeket, s azt is, hogyan kell feldolgozni,   mi minden készíthető belőlük és hogyan. Tehát a természetben tett sétától a gyűjtésen át a feldolgozásig mindent leírunk, s Fehér János fotósunk segítségével gyönyörű képeken is bemutatjuk mindezt.

A szerkesztőknek köszönhetően  pedig szép, különleges  és izgalmas formában tárjuk az olvasók elé a természetes élet értékeit.

– Egy könyv megjelentetése hatalmas munka, s elismerése, népszerűsítése is mindannak, ami szenvedélye, amit talán mindenkinél jobban tud és ismer. Lehet mondani, hogy akkor ezzel a  ”műfajjal” hazaérkezett Kazincbarcikára?
– Ez így talán nem igaz. Bár egyre több vendégünk van, folyamatosan nő az érdeklődés, de nehéz áttörni a szokásos ízek világát. A megszokott, ízfokozókkal ellátott termékekről nehezen mondanak le a fogyasztók annak ellenére is, hogy azok egészségtelenek.

Az, amit csinálok, annak  azért komoly értéke van, s ezt igazolja, hogy rengeteg felkérésem van a Palota Szállótól különböző nívós rendezvényekig. Rengeteg újságcikk, riport, tv műsor mutatta be és mutatja be  tevékenységemet, mindazt, amit a természet értékeiről gondolok, amit a természet értékeiből készítek.
Az, hogy a médiában egyre több publikáció jelenik meg, nem csak nekem elismerés, hanem a városnak is, hiszen Kazincbarcikát is képviselem. Ebben az értelemben talán igaz lehet a megállapítása.

– Hol szerezhető be az „Egy csepp erdő”?
– Megvásárolható itt Kazincbarcikán a  GINGIN Art Caféban, vagy interneten  az evi.gyulai@gmail.com email címen.

Gratulálunk a könyvhöz, mely a szakmai tartalma mellett varázslatosan szép kiadvány,
-Köszönöm szépen!

Szerkesztőségi megjegyzés: A könyvnek, valamint Éva szakmai munkásságának elismerése, hogy advent első hetének péntekén Miskolcon  az Avasi Kilátó fényei az”Egy csepp erdő” előtt tisztelegtek.

Fotók: Gyulai Éva facebook oldala