
Idén 4. alkalommal rendezték meg a kondói Töltött Káposzta Fesztivált. Sokan látogattak el ide a jó társaság, a programok és a töltött káposzta kedvéért.
A korábbi évekhez hasonlóan idén is sokan neveztek a főzőversenyre, ahol kondérban főzték a különböző töltött káposztákat, volt ahol vadhúsból készült a töltelék.
A megnyitón Fajder Gábor polgármester három dolgot emelt ki. Mint fogalmazott, a fesztivál egyik fontos sikere, hogy messzire viszik a vendégek a kondóiak vendégszeretetét. A másik; egy olyan új gasztronómiai különlegesség született, amit sokan kedvelnek, ez pedig a sajátos ízvilágú kondói töltött káposzta. A harmadik pedig a közösségformálás, közösségépítés.
Kondó lakossága összefogott a fesztivál sikeréért, rengetegen dolgoztak a rendezvény előkészítésén, az ételek összeállításán, a főzésén, s a mai napon, a rendezvény lebonyolításán, melyért hálás szívvel mondott köszönetet.
A vendégeket délben várta az ebéd, a töltött káposzta, melyből 2100 töltelék készült. Hosszú munka ért véget ezzel, hiszen csütörtökön forrázták a káposztákat, pénteken készültek a töltelék, ma pedig bő 4 órába és sok bográcsba került a főzés.
Az ebédet követően kezdődött a gyerekek kedvence, a habparty, majd a színpadi fellépések sora. Kora délután történt meg a főzőverseny eredményhirdetése, a zsűri elnöke a Boszorkánykonyha Étterem tulajdonosa volt, a díjakat a polgármester úr adta át.
Vele készült interjúnkat hamarosan közzétesszük.
Vendégszeretet, jó programok, kiváló töltött káposzta várta idén is a vendégeket Kondón
A galéria a képre kattintva tekinthető meg.